Upotreba internet sajta

Uslovima korišćenja definisana su pravila koja korisnicima ove usluge (dalje u tekstu ’kupac’) omogućuju kupovinu proizvoda ili usluga iz naše ponude.

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše online prodavnice smatra se prodajom na daljinu iz grupe 47.91 trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta.

Prodaja robe vrši se putem internet sajta www.yugomedic.com (dalje u tekstu ’sajt’) i obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Yugomedic doo iz Sr.Kamenice ulica Vojvode Mišića broj 17/a, mat. br. 08658137, PIB: 100806473 Tel:+381216402070 Fax: +381216401979, adresa za reklamacije je: info@yugomedic.com

Roba koja se prodaje putem internet sajta poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u deklaraciji.

Osnovna obeležja i opisi robe mogu se naći na našem sajtu.

Cene i popusti

Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal. Merodavna je jedino ona cena artikla koja je bila vidljiva u vreme kupovine. Sve cene su trenutne i redovno ažurirane.

Iskazane cene su sa uračunatim PDV-om, ali nisu uračunati troškovi dostave. Kada dodate proizvode u korpu, troškovi dostave biće vidljivi u korpi.
Usluga isporuke robe za teritoriju Srbije besplatna je za porudžbine veće od 3.000,00 rsd.

Za porudžbine putem sajta ostvarujete popuste na vrednost poručene robe:
1.000 – 2.999 rsd ostvarujete popust od 3%
3.000 – 5.999 rsd ostvarujete popust od 5%
preko 5.999 rsd ostvarujete popust od 7%

Popust će biti automatski obračunat kroz korpu.

Način plaćanja

Kupac robu koju kupuje putem sajta može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, ili po predračunu.

Pouzećem

U trenutku preuzimanja naručene robe od brze pošte City Express.

Plaćanje po predračunu

Predračun je potrebno platiti u roku od 7 dana, u suprotnom Yugomedic doo ima pravo da se povuče iz ugovora.

Smatra se da je plaćanje izvršeno kada su novčana sredstva „legla“ na tekući račun prodavca po predračunu.

U slučaju plaćanja po predračunu upisati:

Primalac:
Yugomedic doo Sr.Kamenica
Tekući račun broj 170-0030027432000-22 (Unicredit bank A.D. Beograd)
Svrha uplate: za robu po predračunu broj XXXXX
Poziv na broj: upisati samo broj predračuna

Dostava robe

Dostava robe koju ste poručili preko naše internet prodavnice vrši se putem kurirske službe City Express na teritoriji Republike Srbije.

Pošiljku na Vašu adresu donose kuriri u periodu od 8-17 časova radnim danom, dok se subotom ne vrše isporuke. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite prijem pošiljke.

Ubrzo posle  potvrde Vaše porudžbine, kreće status obrade porudžbine. Tokom obrade na Vašu mail adresu, dobićete obaveštenje o statusu Vaše porudžbine odnosno informacija o uspešnoj kupovini. Za sve porudžbine primljene do 14h biće isporučene sutradan.

Ukoliko je porudžbina izvšrena preko vikenda (subota i nedelja) ili za vreme praznika, paket će biti poslat prvog sledećeg radnog dana.

Proizvod će biti isporučen u odgovarajućoj ambalaži, zaštićen od spoljašnjih uticaja, a čime se osigurava poverljivost prirode proizvoda.

Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Za sve porudžbine preko 3.000 din trošak transporta snosi Yugomedic doo. Za porudžbine ispod 3.000 din trošak transporta je 300 din i biće iskazan u konačnom iznosu u korpi. Minimalni mogući iznos porudžbine je 500 din.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili problema vezanih za Vašu porudžbinu, možete nas kontaktirati.

Reklamacije

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na transportnom pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu.

Ukoliko uočite neko oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje ambalaže samog proizvoda. Ukoliko proizvod nije oštećen, molimo Vas primite pošiljku.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ipak ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili je nekako oštećena ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo da nam najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke pošaljete svoje podatke (ime, prezime, telefon) na email info@yugomedic.com i opišete kakav problem imate.

U najkraćem mogućem roku, odgovorićemo na Vašu reklamaciju i pristupiti rešavanju reklamacije.

Rok za za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

Za prihvaćene reklamacije, Yugomedic doo snosi sve troškove transporta.

Pravo na odustajanje

Kao potrošač imate pravo da odustanete od ugovora. Rok za povrat robe po osnovu odustajanja je 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena. Ako odustanete od ugovora isporučenu robe ste obavezni vratiti u originalnom neoštećenom, neotvaranom transportnom pakovanju, pri čemu morate priložiti i originalni račun. Po isteku roka od 14 dana od dana prijema artikla isti se više ne može vratiti.

U slučaju odustajanja troškove vraćanja robe i novca snosi kupac.

Kupac ostvaruje pravo na odustanak od kupovine ako u roku od 3 dana po prijemu robe da nedvosmislenu pisanu izjavu da odustaje od ugovora, koju treba da pošalje na email adresu info@yugomedic.com sa podacima (ime i prezime, adresa, kontakt telefon, broj pošiljke, datum poručivanja i plaćanja kao i iznos) i ako vrati robu u originalnom transportnom neotvaranom pakovanju.

Zamena robe

Proizvod se u zakonskom roku može zameniti za drugi, pod uslovom da je u originalnoj ambalaži, nekorišćen ineoštećen, a troškove vraćanja snosi kupac. Pojedinačna pakovanja artikala koja kupac ima nameru da zameni ne smeju biti otvarana i njihova originalna ambalaža ne sme biti oštećena.

Kupac može i ne mora da navede razlog zamene.

Zamena će se izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.

Troškove slanja robe radi njihove zamene snosi kupac.

Povraćaj sredstava

Kupac koji odustane od ugovora ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.

U slučaju povraćaja proizvoda, novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, u utvrđenom roku, a nakon što se utvrdi ispravnost proizvoda. Ukoliko kupac vrati oštećen proizvod bez originalnog pakovanja povrat novca neće biti izvršen i roba će biti stavljena kupcu na raspolaganje.

Yugomedic doo je dužan kupcu da vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora umanjen za troškove povraćaja novca i slanja robe ako je roba poslata o trošku prodavca, najkasnije 15 dana nakon prijema robe od koje je kupac odustao i provere njene ispravnosti.

U slučaju odustanka od kupovine i povrata sredstava procedura je sledeća:

Pošaljite nam izjavu oodustajanju na mail info@yugomedic.com sa podatkomVašeg broja računa/otpremnice i broj dinarskog tekućeg računa, kao i naziv banke.

Nakon što primimo Vaš e-mail, prosledićemo Vam dokumenta za povraćaj robe, što predstavlja potvrdu o prijemu Vaše izjave o odustanku od ugovora. Dokumenta koja Vam pošaljemo, popunite, odštampajte i obavezno potpišite a u slučaju pravnog lica i pečatirajte. Ovako overena dokumenta zajedno sa robom pošaljite na adresu koju Vam budemo poslali u mailu.

Proizvodi koji se vraćaju usled odustanka od ugovora moraju biti u originalnoj ambalaži, nekorišćeni i neoštećeni. Paket koji šaljete potrebno je čvrsto zapakovati i oblepiti selotejp trakom tako da se u toku transporta paket ne ošteti.

Povraćaj sredstava ne vrši se po kuriru u gotovini, već na tekući račun koji ste nam dostavili a nakon što se utvrdi ispravnost proizvoda.

Vaš Yugomedic doo